آشنایی بازاری با کابل شبکه

Parsys-cable

برای شروع از معرفی کابل شبکه استارت زده و در ادامه با نکات کلیدی خرید کابل شبکه جلو می رویم.

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه مانند هر کابل دیگری است که از تعدادی سیم فلزی با روکش لاستیکی تشکیل شده و بستر ارتباطی می باشد که برای تبادل داده و اتصال سخت افزارهای یک شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.

ساختار کابل شبکه

کابل شبکه دارای ساختار تقریبا یکسانی است که مدل پایه آن دارای حداقل المانهایی به شرح زیر می باشد:

  • 4 زوج سیم مس(یا آلیاژهای دیگر) به هم تابیده شده
  • دیوایدر DIVIDER یا جدا کننده 4 زوج از یکدیگر
  • روکش لاستیکی کابل

در مدلهای دیگر کابل شبکه المانهای دیگری به این سه المان برای کاربریهای خاص اضافه می گردد که عبارتند از:

cable_cat6-I2atZ0gs

فویل: جهت جلوگیری از ورود نویز و محافظت از زوج ها

شیلد: جهت جلوگیری از ورود نویز

سیم ارت: برای زمین کردن و همسان سازی ولتاژ بین دونقطه ابتدایی و انتهایی کابل

روکش: روکشهای خاص برای کاربریهای خاص در فضاهای مختلف

محافظ: محافظ برای جلوگیری از صدمه به کابل مانند   Steel Amorded

__-KVatZ0gs

انواع کابل شبکه

کابل شبکه به علت طیف گسترده استفاده آن در سیستمهای کامپیوتری دارای دسته بندی های متنوعی می باشد که در ادامه چند دسته بندی مختلف کابل شبکه شرح داده می شود.

انواع کابل شبکه بر اساس سرعت

شاید بتوان گفت اصلی ترین دسته بندی کابل شبکه بر اساس سرعت انتقال اطلاعات آن می باشد. این دسته بندی که با عنوان Cat و اندیس شماره شناخته می شود، بیانگر سرعت انتقال دیتا در کابل می باشد و با سرفصلهای زیر معرفی می گردند:

  • کابل CAT1: سرعت 1Mbps پهنای باند 0.4Mhz
  • کابل CAT2: سرعت 4Mbps پهنای باند 4Mhz
  • کابل CAT3: سرعت ۱۰Mbps پهنای باند ۱۶Mhz
  • کابل CAT5: سرعت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰Mbps پهنای باند ۱۰۰Mhz
  • کابل CAT5e: سرعت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰Mbps پهنای باند ۱۰۰Mhz
  • کابل CAT6: سرعت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰Mbps پهنای باند ۲۵۰Mhz
  • کابل CAT6a: سرعت ۱۰۰۰۰Mbps پهنای باند ۵۰۰Mhz
  • کابل CAT7: سرعت ۱۰۰۰۰Mbps پهنای باند ۶۰۰Mhz
  •  کابل CAT7a: سرعت ۱۰۰۰۰Mbps پهنای باند ۱۰۰۰Mhz
  • کابل CAT8: سرعت 40000Mbps پهنای باند ۱۶۰۰Mhz تا ۲۰۰۰Mhz

 

category-network-cable

انواع کابل شبکه بر اساس ساختار

شاید بتوان گفت اصلی ترین دسته بندی کابل شبکه بر اساس سرعت انتقال اطلاعات آن می باشد. این دسته بندی که با عنوان Cat و اندیس شماره شناخته می شود، بیانگر سرعت انتقال دیتا در کابل می باشد و با سرفصلهای زیر معرفی می گردند:

1- UTP          چهار زوج  +  دیوایدر

2-  U/FTP      چهار زوج + دیوایدر + لایه فویل پیرامون هر زوج

3-  F/UTP      چهار زوج + دیوایدر + لایه فویل پیرامون هر چهار زوج

4- S/UTP       چهار زوج + دیوایدر + لایه شیلد بافته شده پیرامون چهار زوج

5-  SF/UTP    چهار زوج + دیوایدر + لایه فویل و شیلد پیرامون چهار زوج

6-  F/FTP      چهار زوج + دیوایدر + لایه فویل پیرامون هر زوج + لایه فویل پیرامون هر چهار زوج

7- S/FTP       چهار زوج + دیوایدر + لایه فویل پیرامون هر زوج + لایه شیلد بافته شده پیرامون هر چهار زوج

8- SF/FTP     چهار زوج + دیوایدر + لایه فویل پیرامون هر زوج + لایه فویل وشیلد بافته شده پیرامون هر چهار زوج

NETWORK_CABLE_3-WwatZ0gs

انواع کابل شبکه بر محل کابل کشی

  • Indoor

کابلهای شبکه indoor برای محیطهای داخلی می باشند و هیچگونه حفاظتی در برابر عوامل آسیب زای محیطی مانند سرما، گرما، رطوبت، نور، ضربه، کشش و گازگرفتگی ندارند. این کابلها برای استفاده های ساده ای مانند محیطهای اداری، عبور از داخل لوله کابل، فلکسی، داکت و . . . می باشند. جنس روکش این کابلهای معمولا PVC یا LSZH می باشد. (LSZH مخفف LOW SMOKE ZERO HALOGEN  می باشد که از یک ترکیب ترموپلاستیک ساخته شده اند و دود محدودی تولید می‌کنند که در مقایسه با کابل‌های معمولی بدون هالوژن بوده و در هنگام سوختن گازهای سمی تولید نمی کند)

  • outdoor

کابلهای شبکه outdoor دارای روکشهای اضافی و خاصی برای جلوگیری و حفاظت در برابرعوامل آسیب زا و فرسایشی محیط می باشند. بطور مثال نوعی از کابل شبکه outdoor  جدا از روکش خاص PVC دارای لایه حفاظتی Steel Armored  که باعث جلوگیری از جویده شدن توسط حیوانات می شود.

انواع کابل شبکه بر اساس رنگ

کابلهای شبکه بر اساس رنگ بندی های مختلفی مانند قرمز، سبز، زرد، نارنجی، آبی و خاکستری تولید می گردند که خیلی از مصرف کنندگان در هنگام دیدن رنگها شاید سردرگم شوند ولی رنگها تاثیری در نوع کابلهای شبکه ندارند و تنها می توان از رنگهای برای ارگانیزه کردن و نظم دادن به کابلها در یک پروژه شبکه استفاده نمود.

network_cable_color-RsbtZ0gs

جدای از اینکه کابلهای شبکه دارای پوشش رنگی متفاوتی هستند ولی دارای زوجهای به هم تابیده و رنگهای یکسان هستند که در همه نوع کابلهای شبکه این استاندارد رنگی رعایت می گردد و از این رنگها به عنوان راهنمایی برای سوکت زدن کابل شبکه استفاده می شود.  عموما برای سوکت زدن کابل شبکه از سوکت استاندارد RJ45 استفاده می شود که این سوکت برای   categoryهای مختلف متفاوت بوده ودر هنگام خرید سوکت بایستی نوع کابل را معرفی نمود.

معماری زوجهای به هم تابیده در کابل شبکه

سیگنال 1000 سیگنال 10-100 رنگ سیم شماره پین در سوکت RJ 45
Bl_DA+ ارسال TRANSMIT+ سفید/نارنجی 1
Bl_DA- ارسال TRANSMIT- نارنجی 2
Bl_DB+ دریافت RECEIVE+ سفید/سبز 2
Bl_DB- بلا استفاده UNUSED آبی 4
Bl_DC+ بلا استفاده UNUSED سفید/آبی 5
Bl_DC- دریافت RECEIVE- سبز 6
Bl_DD+ بلا استفاده UNUSED سفید/قهوه ای 7
Bl_DD- بلا استفاده UNUSED قهوه ای 8

بسیار خوب تا اینجا با کابل شبکه بصورت تقریبا علمی آشنا شدیم ولی برای خرید کابل در بازار ایران نیاز به اطلاعات بیشتری داریم، اگرشما برای خرید کابل به بازار سر بزنید با اصطلاحاتی برخورد می کنید که بایستی این اصطلاحات را بشناسید.

CCA

مغزی کابل شبکه بایستی آلیاژی از مس باشد، ولی در بازار به کابلهای برخورد می کنید که به اصطلاح اعلام می شود مغزی کابل CCA  هست، حال این CCA  چیست؟ CCA مخفف Copper Clad Aluminum  می باشد، به عبارتی کابلی که از مغزی CCA تشکیل شده مغزی آلمینیومی می باشد که دارای روکش مس می باشد. این کابلها دارای کیفیت پایین و عدم انعطاف پذیری هستند و برای پروژه های POE نمی توان از این نوع کابلها استفاده نمود.

قطرمغزی

در بازار ایران مواقعی کابل شبکه CAT6 را با قطر مغزی دسته بندی می کنند و به فروش می رسانند، بطور مثال کابل شبکه با مغزی 0.48 یا 0.52 دارای قیمتهای متفاوتی می باشند.

تست فلوک  Fluke Test

پس از کابل کشی در یک پروژه شبکه برای اطمینان از پایداری و صحت سوکت زدن و کابل کشی بایستی با سخت افزاری سیستم را مورد بررسی قرارداد. یکی از این سخت افزارهای پر استفاده تسترهای  شرکت فلوک که از زیر کمپانی های DANAHER می باشد، تولید می گردد. وقتی کابلی با تست فلوک به فروش می رسد، این تضمین را می دهد که تست آن توسط دستگاههای آنالیز فلوک مورد قبول باشد.

البته این تست خود دارای دو صورت اصلی می باشد:

تست فلوک پرمننت
تست فلوک چنل

تست فلوک پرمننت از تست فلوک چنل کاملتر بوده به عبارتی سیستم پسیو شبکه ای که تست فلوک پرمننت را پاس کرده باشد، به طور یقین تست فلوک چنل را نیز پاس می کند.

آموزش سوکت زدن کابل شبکه

برای آموزش تصویری و تشریحی سوکت زدن کابل شبکه و استانداردهای سوکت زدن می توانید مقاله ای که لینک زیر در آن درج شده را مطالعه کنید و با مشاهده ویدئو آموزشی که در آپارات بارگزاری شده تجربه خود را در خصوص سوکت زدن کابل شبکه بروز کنید.

VIDEO

قیمت کابل شبکه

برای مشاهده قیمتهای همکاری کابل شبکه نیز می توانید از فروشگاه اینترنتی پارسیس الکترونیک خرید اینترنتی داشته باشید و قیمتها و مشخصات کابلهای مختلف شبکه را در این سایت با هم مقایسه کنید. برای مشاهده قیمتها بر روی لوگو پارسیس شاپ کلیک کنید.

PARSYSSHOP-LOGO-SITE

مقاله‌های مشابه

آموزش ست کردن چشم بیسیم دزدگیر سایلکس

آموزش ست کردن چشم بیسیم دزدگیر سایلکس

چشم بیسیم دزدگیر سایلکس یکی از راهکارهای سریع برای پروژه هایی است که امکان نصب چشم سیمی وجود ندارد. سیم کشی چشم سخت می باشد، مصرف کننده در واحد خود مستاجر بوده و میخواهد دزدگیر سایلکس را انتقال دهد و . . . اینها دلایلی است که خیلی از مصرف کنندگان امروزه از چشم بی سیم...

بیشتر بخوانید
مشکل پخش سیاه تصاویر دوربین مداربسته H.265

مشکل پخش سیاه تصاویر دوربین مداربسته H.265

اگر در زمینه دوربین مداربسته فعالیت دارید، بسیار با این مشکل برخورد کرده اید که هنگام پخش تصویر بر روی کامپیوتر تصاویر بصورت سیاه نمایش داده می شوند. فرض کنید برای مشتری خود دستگاه رکوردر H.265 نصب کرده اید. سرقتی از پروژه اتفاق افتاده است و کارفرما به شما اعلام می...

بیشتر بخوانید
آموزش راه اندازی رله دزدگیر سایلکس

آموزش راه اندازی رله دزدگیر سایلکس

دزدگیر سایلکس مدل sg8  بجز مدل sg8-lite دارای رله خروجی اختیاری هستند که می توان برای کاربرهای مختلفی ازآن استفاده نمود. این رله اختیاری دارای کنتاکت های NO, NC هست که با ریموت و نرم افزار دزدگیر سایلکس قابلیت کنترل دارد. نحوه کارکرد این رله از طریق منو دستگاه سایلکس...

بیشتر بخوانید
آموزش ریست رمز ادمین دزدگیر سایلکس

آموزش ریست رمز ادمین دزدگیر سایلکس

آموزش ریست دزدگیر سایلکس، خیلی از مواقع پیش میاد وقتی میخواهیم تغییری در دزدگیر اماکن سایلکس ایجاد کنیم با مشکل فراموش کردن رمز ادمین دستگاه مواجه می شویم. وقتی رمز ادمین دزدگیر سایلکس را نداشته باشید امکان دسترسی به منو اصلی آن مقدور نیست و شما حتی نمی توانید ساده...

بیشتر بخوانید

شما هم به جمع ۱۰,۰۰۰ مشترک خبرنامه‌ پارسیس الکترونیک بپیونید

instagram-parsys

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *